Unga forskare


här kommer ett otroligt sent inläg

1c94602316368cc97bb20587b3f0cbee.png

här kommer ett otroligt sent inlägg som Leslie hade utlovat(...):-P på bilden så är vi i en skog på väg till lundellska för att gå på världens sämsta öppet hus! Tack och hej leverpastej:-D


Föreläsning med Mattias Klum

Julia:

Idag efter lunchen så åkte klass 9c med 5an till stan för att sedan traska vidare till Ukk där vi skulle gå på en föreläsning med Mattias Klum som skulle prata om miljön och klimatet.
Han var grymt bra och inspirerande! Han visade en massa kort från där han varit och fotat.
Mattias Klum är en känd fotograf som tex fått sina foton publicerade i National Geographic.
Så det var riktigt bra och mycket folk var det också :P



Snygg bild va?? ;) Alla diggar den...

Lördag

Leslie:
Innan jag börjar skriva om dagen måste jag säga; WOOW DET FINNS FORTFARANDE FOLK SOM "FÖLJER" BLOGGEN ELR VA JA SKA SÄGA! :D Najs ju:) Får se om vi blir bättre på att uppdatera snart, hah..

Idag har jag haft TRÅÅÅÅÅÅKIGT! Har typ kollat på massa anime och lyssnat på musik och slappat.
Har lyssnat på min spotify lista och faktiskt updaterat den! :) asdthlsdyrt
(julias lista: ;) )

Föressten, igår så var Julia på tävling. Hennes lag (om man kan kalla de det) vann! ;) Grattis, det var nog din förtjänst. :]

Jag har fått någon slags kick, imorgon vill jag nog locka håret med min plattång eller fixa till det på något sett. xD Vi får se om jag hinner. Hoppas! :)

Kramar från moi!

FREDAG :D

Leslie:

Igår va fett kul. Klassen va på moské besök och de blev värsta diskusionen xD När vi kom tb åt vi lunch och hade språk. Efter det var det Fredagskul! Hahahah.. xD Jag och Cajsa hjälpte Jonte med Snurrleken, det var fett kul att se alla springa efter de snurrat 15 varv.
Sen var det FILMKVÄLL hos Julia oxå! :D fy fan vad bra dag asså. Vi såg skräckfilmen 'Rec'. EWWW säger ja bara.. :( Sen finns det ju en uppföljare oxå.. Oh nooo :o

Aja dagen var bäst och jag orkar inte skriva mer! Good bye! :)

Barcelona

Julia:
Hej på er alla :P
Barcelona var helt underbart och nu är man hemma i kalla Sverige.. ska bli trevligt att träffa alla imorgon :D
Fick en liten chock när man kommer ut i sin tunna tröja i +1 grads luft, har ju vant mig vid 20-25 grader annars, mkt skönare x)
Vi har gått mycket varje dag, staden är väl ganska stor, gick nog drygt en mil varje dag och mina nya converse som gav mig skavsår gjorde inte saken bättre, haha.
Spanjorer är verkligen knasiga, såg en tjej med pälsjacka där vi käkade lunch en dag, det var 25 grader varmt ute då.. hmm? Hon skulle knappast överleva i Sverige.
Fint hotell, skön och schysst personal (Y). Första dan när vi skulle käka så gick vi på den 2 km långa gå-gatan "La Rambla" där fanns det många konstiga typer bla:
det fanns typ 20 st till såna här snubbar längs hela gatan x) vet inte om det berodde på halloween, men troligen så gjorde det det :) det populäraste var typ att klä ut sig till nån konstig sak, sitta helt stilla och när nån går förbi hoppar man till, och på köpet vill dom att man ska ge dom pengar lol..
Sen så när vi kom till hamnen för att käka och får ett bord och sånt så frågar hon som serverar oss om vi är svenskar och så börjar vi snacka en massa, fast hon var typ helt borta och efter (jag tror hon aldrig ens har bott här) aja och sen så märker vi att vid 3 bord runt omkring oss snackar dom svenska, svenskt tillhåll?
Strange place..
Vi har gjort en massa flera grejor som att tex åkt linbana över stan plus massa meraaa :D
Frän hund med sin coola husse som vi såg utanför La Sagrada Familia:
inzoomning:
Jag avslutar detta inlägg med en fin bil-bild som ni redan har sett flera av på våran blogg ;)
(Jämför bilens storlek med personen som sitter däri eller bilen bredvid)
Ha det bra så länge!! KRAM

Äggallergiker + svinis vaccin = ?

På torsdag ska jag åka iväg för att göra ett allergitest! Jag har tänkt att ta sprutan mot svininfluensa, men först måste jag veta om jag KAN ta den. Vaccinet innehåller äggviteämnen så därför måste jag typ testa om jag klarar av att få det insprutat i mig! :O

Förut när skolan spruta i oss MPR vaccin så fick jag åka in till sjukhuset och ta sprutan där. Det gick jättebra så jag tror nog inte det e nå större problem med att ta den här. Men som sagt vi får se!;)


Vad tycker du om att vaccinera sig mot svininfluensan?


Hejdå! :)


ohemgee?

Leslie:

När jag och jonte vänta på bussen så såg jonte ett flyplan i luften och blev helt typ, paralyserad.. xD Och så märkte han att flygplanet INTE LÄT och bla bla blaaaa. Å så sa han att den typ kmr krascha för motorn inte är på och så. Han e ju typ expert.. Säger vi! :D hihi. Så bad han mig gå in på typ Aftonbladet o kolla om det stog nått ja ba okej. Så kolla ja men NEPP ingenting om det.. xD
MEEEEEEEN ist hitta ja nå fett cp. 

11-åriga Kordeza är en av världens yngsta mammor. Dottern Violeta föddes när den unga bulgariskan var på väg till sitt eget bröllop.
– Nyss lekte jag med leksaker. Men min baby är min nya leksak, säger Kordeza.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6059557.ab

SERIÖST? 11 ÅR!? Fy fan vad sjukt.. "Men min baby är min nya leksak" låter som om du kmr bli en braaaaaaaaa mamma.. host ;)

BYEBYE!


Släktträff

Leslie:

Igår LÄMNADE JULIA OSS ALLA KVAR I SVERIGE MEDANS HON FAR TILL SPANIEN :'( Hoppas att hon kmr ha de bra i solen! :)

Men iaffffffff igår var jag på släktträff. :D Det var jättetrevligt som alltid. :)
Vi åt lunch, fikade, besökte gravar och annat. Jag och Malin spelade lite guitar hero, det gick ju bra.. haha xD
ÄNTLIGEN har jag och Malin planerat när vi ska till Stockholm tsm! :D Näst nästa helg blev det! Kommer bli askul. :)


Föressten när jag och Malin satt i bilen roade vi oss med att göra magnifika konstverk på vår bilruta :D

TADA!





Hejdåååååå :)



RSS 2.0